Vijesti

Sporazum “Granita”, “MG Mind-a” i Opštine za sanaciju lokalnog puta

0

Predstavnici firmi Granit i MG Mind, danas su sa načelnikom opštine Prnjavor potpisali Sporazum o održavanju lokalne putne mreže za vrijeme izgradnje autoputa Banjaluka-Prnjavor-Doboj.  Riječ je o dionici od Griča, odnosno Drenove, preko Vukovića do kamenoloma u Ljubiću koji se koristi za ekspoloataciju materijala za izgradnju autoputa Banjaluka-Doboj.

„Na naše zadovoljstvo preuzeli smo obavezu održavanja tog puta i vraćanje u prvobitno stanje nakon završetka radova“, rekao je nakon potpisivanja sporazuma Zoran Trojanovski direktor firme „Granit“ poslovnica u Banjaluci. On je potvrdio da je dogovoren i posao na održavanju i saniranju dionice na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac, ali sa nadležnim institucijama na nivou RS.

Siniša Gatarić načelnik opštine Prnjavor kaže da  postoji zakonska obaveza da izvođači dovedu sve u početno stanje, kada su u pitanju putevi koji se koriste za izgradnju autoputa, a da je ovaj Sporazum samo apostrofiranje garancije da građani budu zaštićeni. „Imamo zajedničku komisiju koja će da se bavi štetama koje nastaju na dionici kojom se izvozi materijal i koja će trenutno djelovati“, kaže Gatarić. On je potvrdio da je  dogovoreno  i uređenje rječice Drenovice, jer će izvođači radova izgraditi nekoliko kaskadnih brana, kako bi se materijal taložio prije jezera Drenova. Gatarić podsjeća da se ovaj sporazum ne odnosi na regionalni put Prnjavor-Čelinac, ali da očekuje realizaciju dogovora i za tu dionicu, na kojoj leži gotovo 80 odsto problema. /R.P./

 Učestali požari zbog proljećnih radova

Previous article

Fotografija dana u Prnjavoru (18.03.2014.)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Vijesti