BalkanNovosti

Srbija ne razumije ni smisao ni cilj rezolucije

0

Srbija ne razumije ni smisao ni cilj rezolucije o Srebrenici, stoji u pismu koje je Beograd uputio stalnim članicama Savjeta bezbjednsti UN.

un

Britanska rezolucija o Srebrenici bi, osim što bi uticala na destabilizaciju u regionu, uticala i na destabilizaciju političkih odnosa u Srbiji, stoji u pismo Beograda u koje je Tanjug imao uvid.

U pismu se ističe da Republika Srbija odaje poštu svim žrtvama sukoba na prostoru bivše SFRJ i čvrsto je uvjerena da sećanja i aktivnosti, čiji je cilj da se prošlost ne zaboravi, treba da budu isključivo u funkciji pomirenja i promocije regionalne saradnje i dobrosusjedstva.

U pismo je naglašeno da nasljeđe prošlosti ne smije da bude prepreka zajednickoj budućnosti.

Upravo polazeći od toga, kaže se u pismu, Srbija je sa iznenađenjem dočekala Nacrt teksta rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija koji je primila od Velike Britanije, a povodom 20. godišnjice zločina koji se dogodio u Srebrenici.

“Srbija smatra da bilo kakva rezolucija neće doprinijeti pomirenju u regionu, nego će, naprotiv, izazvati tenzije, trvenja i dodatno ga destabilizovati. Srbija ne razumije ni smisao ni cilj rezolucije, koja bi, osim što bi uticala na destabilizaciju u regionu, dodatno uticala i na destabilizaciju politickih odnosa u samoj Republici Srbiji”, navedeno je u pismu koje je Srbija uputila stalnim članicana Saveta bezbjednosti UN – SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Rusiji i Kini. tanjug

Merkelova ne dolazi u BiH?

Previous article

Japanski orden legendarnom Piksiju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan