BalkanNovosti

Srbija: Rebalans budžeta u nedjelju

0

Gojokovićeva očekuje suštinsku raspravu i napominje da su najavljene mjere štednje teške, ali i ograničenog trajanja.

– Očekujemo suštinsku raspravu, koja neće biti obojena uvredama, vikom kako nekad izgleda, jer je tema izuzetno ozbiljna, odnosi se na svakog građanina i budućnost države – kaže predsjednica Skupštine.

Gojkovićeva je rekla da očekuje da poslanici na današnjoj skupštini govore o prijedlozima zakona i da ukrste argumente.

U pitanju su, kaže, mjere štednje koje nisu lake i koje neće lako pasti građanima. Važno je naglasiti da se mjere ne odnose na sve penzionere, već na manji broj penzionera, rekla je Gojkovićeva.

– Teret štednje moraju da prime i da zajednički podijele svi ostali građani – kaže predsjednica Skupštine.

Ona je poručila, da Srbija nikada nije prošla kroz suštinske mjere štednje. “Ranije su se pred izbore povećavale plate. Građani su svjesni da su mjere teške, ali ograničenog karaktera”, rekla je Gojkovićeva, i ustvrdila, da će Srbija za dvije godine biti stabilna država, a da će se boljitak osjetiti 2016. godine.

– Mjere štednje će obuhvatiti čitav javni sektor, jer se neopravdano trošilo mnogo. Dijelili smo ni iz čega. Ili će se sprovesti ovakve mjere i spasiti, ili ćemo još mjesec ili dva gledati mirno kako država propada – rekla je ona.

Da bi se ispunio plan potrebno je da mjere zažive 1. novembra. “Očekujem da ćemo čitav dan pričati o zakonima. U nedjelju je glasanje i tada će rebalans biti usvojen”, istakla je predsjednica Supštine.

Poslanici ne završavaju tada rad, jer će se naredne nedjelje raspravljati o pravosudnim zakonima.Akcija “Golf”- Pretresi i u Zvorniku

Previous article

“Odlučili da svrgnu Putina”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan