MagazinSvijet poznatih

Srpski glumac upisan u registar pedofila, zabranjen mu rad sa maloljetnicima

0
Srpski glumac Goran Jevtić, osuđen na deset mjeseci zatvora zbog obljube tada maloljetnog dječaka 2014. godine, biće upisan u registar pedofila i neće moći da radi sa maloljetnicima, objasnila je advokat.

“On neće imati prava na uslovni otpust i biće upisan u registar pedofila. Moraće da prijavi svaku promjenu adrese i neće moći da zasniva radni odnos gdje je radni odnos vezan za rad sa maloljetnim osobama i zabranu uslovnog otpusta”, objašnjava pravnica Maja Atanasković.

Goran Jevtić je u martu ove godine osuđen na deset mjeseci kućnog zatvora bez nanogice, ali mu je kazna preinačena nakon što su on i Tužilaštvo uložili žalbu. Umjesto kod kuće, Jevtić će sada kaznu izdržavati u nekom od srpskih zatvora.

“Ukoliko ne ode na izdržavanje kazne, pošto se sada nalazi na slobodi, kazna od deset mjeseci zatvora koja inače zastarijeva nakon četiri godine, u njegovom slučaju kazna neće zastariti. To znači da iako bude odlagao kaznu ili bude bio u bjekstvu, kazna neće zastariti”, dodala je Maja Atanasković.

Podsjetimo, glumac je optužen da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru. Incident se dogodio tokom žurke koja je održana u večernjim satima, poslije manifestacije Pozorišni maraton.

Istraga protiv glumca pokrenuta je naredne godine, nakon što su slučaj policiji prijavili roditelji dječaka.

Tokom cijelog procesa, Jevtić je negirao krivicu, a povukao se i iz javnog života. Njegove kolege, uvjerene da mu je optužba namještena, potpisivale su čak i peticiju. Na više načina je pokušao da odugovlači sudski proces, ali ga je pravda stigla nakon pet godina.

Zakon o posebnim mjerama za sprečavanje vršenja krivičnih djela protiv pole slobode prema maloljetnim osobama, u javnosti poznatiji kao Marijin zakon, usvojen je još 2015. godine. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija vodi registar osoba koje su pravosnažno osuđene za silovanje i seksualno uznemiravanje maloljetnika.

Marijin zakon nazvan je po maloj Mariji Jovanović koju je 2010. godine silovao i ubio komšija Mladen Ogulinac.Kolumbijska političarka pobjegla iz zatvora kroz prozor ordinacije

Previous article

“BIJELE PAPUČE ZA OSTANAK U BIJELOJ KUĆI” Umičević o poklonu koji sprema za Melaniju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin