NovostiRS/BiH

Srpskoj upućena određena količina opreme

0
Republici Srpskoj je odlukom Vlade Srbije upućena određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi protiv virusa korona.

Na današnjoj sjednici Vlade Srbije, donesene su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, među kojima se uvodi nova zabrana kretanja građanima od 17.00 do 5.00 časova.

Izuzetak je nedjelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3.00 do 8.00 časova ujutru, s ciljem kupovine namirnica, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Napuštanje domova nakon 17.00 časova i prije 5.00 časova ujutru moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana od 20.00 do 21.00 čas.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 i najviše 200 metara od mjesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smiju obavljati u grupama.

Određena je maksimalna cijena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Vlada Srbije još jednom apeluje da se građani pridržavaju svih mjera bez izuzetka, jer je to jedini način da se pobijedi ova zarazna bolest.

atv

SAD: BLOKADA ĆE TRAJATI 10 DO 12 SEDMICA Više od 25.000 zaraženih korona virusom u SAD, najmanje 320 umrlo od posljedica

Previous article

U Njemačkoj zabrana kontakata umjesto kretanja

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti