BalkanNovosti

Stoltenberg: NATO veoma zabrinut zbog situacije u Makedoniji

0

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je ovaj vojni savez veoma zabrinut zbog situacije u Makedoniji, dodavši da demokratski proces mora biti poštovan i da većina u parlamentu ima pravo da odluči o sastavu vlade.

Stoltenberg je, u izlaganju i raspravi s poslanicima Pododbora za bezbjednost i odbranu u Evropskom parlamentu u Briselu, rekao da NATO “veoma pomno prati i razvoj situacije u Albaniji”.

“To znači da želimo da se tamo riješe političke teškoće i da se okonča bojkot parlamenta, jer je Albanija NATO saveznik kojeg posebno cijenimo”, istakao je Stoltenberg, prenose mediji.

On je podsjetio da je bio u BiH i da mu je “ukazano na to koliko je važno da se stabilizuje cijelo područje zapadnog Balkana, da bi se moglo boriti sa inostranim borcima, dati potrebna oruđa za hvatanje u koštac s terorističkom prijetnjom”.

Prisustvo i djelovanje NATO-a na zapadnom Balkanu omogućava da se borimo protiv terorizma”, naveo je Stoltenberg.

On je naglasio da NATO jača snage na istoku Evrope ne zato da bi “izazvao, već preduprijedio mogući sukob” s Rusijom, te je zato uspostavio pragmatične veze i spreman je na dijalog s Moskvom kao “snažna i predvidiva” organizacija.

srnaZa koliko će nam registracija auta biti skuplja?

Previous article

Pogledajte kako izgleda Japanski ultra luksuzni voz

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan