BalkanNovosti

Sutra u Mostaru potpisivanje Deklaracije

0

Deklaraciju će potpisati predsjednici Srbije Tomislav Nikolić, Hrvatske Ivo Josipović, Crne Gore Filip Vujanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Konferenciji će, kako je najavljeno, prisustvovati predsjedavajući Međunarodne komisije za nestala lica Tom Miler, predstavnik OEBS-a Žerar Študman, šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen, predsjednik Regionalnog koordinacionog odbora porodica nestalih na zapadnom Balkanu LJiljana Alvir, kao i predstavnik UN.

Ova konferencija održava se povodom Međunarodnog dana nestalih, koji se obilježava 30. avgusta i to će ujedno biti prilika za bilateralne sastanke četvorice lidera.

Savjetnik predsjednika Srbije Stanislava Pak ocijenila je da je potpisivanje Deklaracije snažan podstrek pronalaženju nestalih na području bivše Jugoslavije i da se time šalje snažna poruka svijetu da taj problem treba da se rješava na odgovoran i efikasan način, prenose beogradski mediji.

“Čini se da je vreme stalo za porodice nestalih i neophpodno je da zemlje sarađuju da se njihova sudbina rasvetli. Srbija nikada neće odustati od potrage za nestalim licima zato što se radi o nedužnim civilima i neće odustati od toga da se procesuiraju odgovorni za zločine i da adekvatno budu kažnjeni”, poručila je Pakova.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je ranije da je neophodna intenzivnija međunarodna saradnja u rasvjetljavanju svih relevantnih okolnosti u vezi sa utvrđivanjem činjenica o nestalima i da Srbija ima dug prema njihovim porodicama da učini sve da oni budu pronađeni.

Sutra u Mostaru potpisivanje Deklaracije

Previous article

Netanijahu: Hamas ništa nije dobio od svojih zahtjeva

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan