Život i stil

Tanjire držite u kuhinjskom ormariću? Stučnjaci tvrde da im je mesto ipak u ovom delu kuhinje

0

Ako vam se preuređenje kuhinje čini kao skup biznis, u prodavnicama postoje praktičnija i jeftinija rešenja

Svaka vrsta posuđa ima svoje mesto u kuhinji. U Srbiji je tradicija da lonce i velike sudove držimo u donjim ormarićima, a tanjire u gornjim. Međutim, stručnjaci za dizajn preporučuju da tanjire treba da odlažemo u fiokama.

– Budući da se ovako sve drži na nivou struka umesto na visini, to je zapravo ergonomski bolje rešenje – tvrdi dizajner Krista Gibons.

Ona napominje da fioke za posuđe treba da budu što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa, kako da ne bismo neprestano hodali s gomilom tanjira po kuhinji.

Ne treba da kupujete novu kuhinju

– Osim što su duboke fioke daleko praktičnije rešenje za odrasle, one i deci olakšavaju postavljanje stola ili uzimanje određenih sudova – objašnjava Alison Pikart, koja takođe koristi fioke za tanjire u svojoj kuhinji.

Ako vam se preuređenje kuhinje čini kao skup biznis, u trgovinama postoje praktičnija i jeftinija rešenja. U specijalizovanim prodavnicama možete naći komplete fioka s drvenom podlogom. U njih možete postaviti graničnike koji će držati tanjire i ostalo posuđe na mestu.

(Telegraf.rs/Net.hr)


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Zašto je ovaj čovek postao pustinjak sa 20 godina

Previous article

BORBA SA KILOGRAMIMA Karleuša na dijeti, u pohodu na savršenu liniju ONA JOJ PRAVI DRUŠTVO (FOTO)

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *