BalkanNovosti

TAPKANJE U MJESTU Još nema novih tragova koji bi odveli do majke koja je OSTAVILA TEK ROĐENU BEBU ispred crkve

0

Ko je u utorak u ranim jutarnjim satima ostavio tek rođenog dječaka pred crkvom Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini, i ko je majka ove bebe, i dalje je misterija, a zapis sa kamere kojim raspolaže policija nije pomogao u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Zamotanu u krpe, bebu muškog pola, staru tek nekoliko sati, na vratima crkve u Čajetini prije tri dana oko 06.35 pronašla je mještanka Nada Milošević dok je u šetnju vodila svog psa. Od tada je počela istraga koja još uvijek nije odgonetnula ko je rodio dijete, niti ko ga je ostavio pred bogomoljom.

Policija je odmah došla u posjed snimka sa jedne kamere za video nadzor, na kome se vidi automobil koji je nakratko zastao pred crkvom, međutim ispostavilo se da je snimak beskorisan.

Vlasnik automobila je, saznaje Blic, pronađen i radi se o jednom starijem Čajetincu koji nema nikakve veze sa bebom i koji radi par desetina metara od crkve.

Kako je kamera male rezolucije, a beba ostavljena pod okriljem mraka, pritom u Čajetini je te noći bila gusta magla, nemoguće je uopšte utvrditi ko je prolazio pored crkve u vrijeme kada je beba mogla biti ostavljena.

– Pregledani su zdravstveni kartoni svih trudnica iz Čajetine i okoline, i to za sada nije dalo rezultate. Policija svojim kanalima preko mještana ovdašnjih sela pokušava da dozna da li je neka od žena sa ovog područja izgledom ličila da je u drugom stanju, dok se u bolnicama u ovom regionu prati da li će se zbog evenutalnih komplikacija ginekolozima javiti žena koja bi mogla biti majka tog djeteta. Za sada sve liči da dijete nije rođeno na ovom području, već da je ovde donijeto poslije porođaja – priča izvor Blica upoznat sa detaljima istrage.

On ukazuje na slučaj mrtve bebe ženskog pola koja je 1. jula prošle godine pronađena na Regionalnoj deponiji “Duboko” kod Užica koji do sada nije rasvijetljen. Stravičan prizor primjećen je na traci za selekciju otpada dopremljenom iz Bajine Bašte. Iako je fokus istrage bio usmjeren na Bajinu Baštu, policija u ovoj opštini u pograničnom području, ali i okolnim mjestima, nije uspjela da pronađe majku djeteta.

Za razliku od mrtve bebe u smeću, kojoj je pučana vrpca bila nestručno presječena, dječaku pronađenom u Čajetini pupčanik je bio uredno podvezan. On će se u narednih mjesec dana nalaziti na neonatologiji Opšte bolnice Užice, poslije čega će biti prebačen na dječje odjeljenje. Zbog toga što je rođen van zdravstvene ustanove, mališan je izolovan od ostale djece i njegovo stanje, mada naznaka komplikacija za sada nema, se prati.

blic.rs

TURSKA U ŠOKU Policija privodi Turana

Previous article

Raskrsnica budućnosti biće bez semafora – i pomalo zastrašujuća VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan