NovostiRS/BiH

Tegeltija: Budžet 3,2 milijarde KM, minuli rad po koeficijentu 0,3

0

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas da je Vlada Srpske utvrdila Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2017. godinu od 3,2 milijarde KM i Prijedlog ekonomskih reformi Srpske od 2017. do 2019. godine.

zoran-tegeltija

Tegeltija naveo da je, utvrđivanjem ovih dokumenata, Vlada Srpske ispunila obavezu koja se odnosi na aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

“Ekonomsko-socijalni savjet Srpske ima pozitivan stav o Prijedlogu ekonomskih reformi, dok Savez sindikata Republike Srpske nije podržao Prijedlog budžet za narednu godinu zbog obračuna minulog rada od 0,3 odsto”, rekao je Tegeltija na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Vlada Srpske na sinoćnjoj posebnoj sjednici, osim ova dva prijedloga, utvrdila je po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2017. godinu, Prijedlog zakona o bankama Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Srpske, te Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o posebnom doprinosu za solidarnost.

Na sjednici su utvrđeni i Prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2017. godinu, Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2017. godinu, te Nacrt zakona o poreskom sistemu Srpske.

srna

Tuzla: Policajci gledali pokušaj ubistva i pustili nasilnike da odu VIDEO

Previous article

Nevjerovatan preokret Minesote, tripl-dabl Grina

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti