BalkanNovosti

Todorić: Tužbama ću dobiti pare, pomogli su mi prijatelji iz Srbije

0

Osnivač Agrokora Ivica Todorić, koji će nakon suda u Londonu biti izručen Hrvatskoj, izjavio je da je očekivao da će Visoki trgovački sud (VTS) potvrditi nagodbu u Agrokoru i da će sud u Londonu odbiti njegov zahtjev i potvrditi izručenje Hrvatskoj, ali da će se protiv odluke boriti pravnim sredstvima u inostranstvu, odnosno da će kroz tužbe koje će podići dobiti “velike pare”.

“Ja ću sada konačno kroz tužbe koje ću podići dobiti sigurno velike, ogromne novce. Ja ću prvi put imati para i prvi put ću reći da mogu kazati da sam bogat čovjek. Međutim ja ću kao i do sada sve uložiti u Hrvatsku, sebi ni kune”, rekao je Todorić u intervjuu za hrvatsku TV Nova.

Upitan da li je tačno da su mu troškove advokata Čeri Bler plaćali prijatelji iz Srbije i koji prijatelji, Todorić je rekao da to nije tačno.

“Ne, nije to tačno, ali meni su pomogli moji prijatelji iz Srbije jako”, rekao je Todorić i dodao da su na usluge Blerove potrošene “ozbiljne pare” kao i da je ona od svih troškova najmanje koštala.

Prema njegovim riječima, novac koji je dat za njegovo puštanje na slobodu biće vraćen onima koji su je uplatili.

On je dodao i da ga nakon odluke londonskog suda niko nije kontaktirao, već da mu je samo rečeno da je za dvije nedjelje žalba nakon koje će mu se javiti “neko iz policije” i reći kada d dođe na aerodrom.

Upitan da li ga je strah od istražnog zatvora Remetinca i da li vjeruje da će dugo biti tamo, Todorić kaže da mu je svejedno.

“Meni je svejedno bio, netko veli da ću Božić doživjeti. Može biti i 15 Božića, ali je važno da ja dođem do istine. I nažalost ta će istina dramatično hrvatsku državu koštati”, zaključio je Todorić.

tanjug

Vlasnik Lestera bio u helikopteru koji se srušio

Previous article

Gde nestaje Dunav? Posle Morave, povlači se i ova reka, ostavlja peščane dine, ljudi hodaju po njegovom dnu (FOTO) (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan