MagazinSvijet poznatih

Tošetova najveća ljubav je poslije njegove pogibije preživjela pakao: Evo kako Andrijana danas izgleda

0
Danas se, 16. oktobra 2020. godine, navršava 13 godina od tragične smrti Tošeta Proeskog.

Makedonski slavuj preminuo je u ranu zoru nedaleko od Nove Gradiške, na autoputu Zagreb – Lipovac, oko 6.20 ujutro, u 27. godini života. Pjevač je išao ka Zagrebu, sjedio je na suvozačevom mjestu u automobilu kojim je upravljao njegov prijatelj Georgij Georgijevski, a zbog neprilagođene brzine vozilo je udarilo u prikolicu kamiona i to baš onom stranom na kojoj je bio Toše.

Preminuo je na licu mjesta, a tuga za njegovim preranim odlaskom ne blijedi ni trinaest godina nakon strašne tragedije.

Njegove riječi: “Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome”, ostaće zauvijek urezane u srcima svih koji su ga lično poznavali, te brojnih obožavatelja i poštovaoca.

Ni za njegova života, ni danas, nije bilo osobe koja za Tošu nije imala samo pohvale.

Tu spada i njegova najveća ljubav, nekadašnja rukometašica Andrijana Budimir.

Bliski prijatelji pokojnog pjevača govorili su da je imao samo jednu veliku ljubav, ovu lijepu plavušu.

Toše je sa njom, sa prekidima, proveo nekoliko godina u vezi.

Vezu su započeli 2001. godine, ali je tome došao kraj nakon tri godine. Obnovili su vezu 2007., kad su počeli i da žive zajedno. Iste godine, tačnije 16. oktobra, Toše je izgubio život u nesreći.

 

– Nekad mi je Toše nosio bijele ruže, moje omiljeno cvijeće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošetov grob, završim u bolnici – ispričala je svojevremeno Budimirova, koja se nije htela odreći nošenja crnine te se potpuno povukla iz javnosti i jako smršala.

Toše ju je navodno planirao zaprositi, ali su menadžeri rekli kako je to “loše za njegovu karijeru”.

Andrijana se tada još uvijek bavila profesionalnim rukometom, ali je karijeru prekinula.

Danas uspješno vodi rukometne škole za djecu u Makedoniji.

– Svi su me uvjeravali da ne smijem odustati. Govorili su mi da život ide dalje i da trebam nešto raditi. Ne sređujem se, ne šminkam, nigdje ne mogu da izađem – pričala je svojevremeno Andrijana koja je u jednom trenutku otvorila kozmetički salon, ali to je nije veselilo.

Njihovu ljubav nisu zaobišle prepreke.

Naime, njegova menadžerka Ljiljana Petrović tvrdila je da oni uopšte nisu bili u vezi.

– Nikada nisam razumjela njene posesivne reakcije. Na promociji njegovog albuma uvjeravala ga je da sam svojim dolaskom sve upropastila. Jednom sam ga nazvala i ona se javila. Tražila sam njega, a ona je odgovorila da on i ja ne možemo biti zajedno. Rekla sam mu da ću se povući ako želi, no on se nije mogao odlučiti. Rekao mi je tada da je postala nepodnošljiva – rekla je jednom.

Odlučila je podići tužbu zbog svih Ljiljaninih tvrdnji i dobila je spor. Na sudu je uspješno dokazala da je bila u vezi s pjevačem, priloživši oko 200 SMS poruka koje su razmijenili.

 

 

– Ta je žena uništila moj život i ugled pa se ljudi, kad me vide na ulici, pitaju jesam li ja stvarno bila s njim ili nisam. Tužila sam je da pokažem da laže, a ne zbog novca – rekla je Andrijana koja je bila vrhunska sportistkinja i jedno vrijeme je igrala za koprivničku Podravku.

Danas trenira djecu i mlade, a prošle godine postala  je prvi trener muške reprezentacije Sjeverne Makedonije. Godinama je tugovala zbog gubitka svoje ljubavi, ali sreća joj je pokucala na vrata i pre šest godina udala se za skopskog ugostitelja Johana s kojim ima četvorogodišnjeg sina Maksima.

Doduše, drugi izvori tvrde kako je do samog kraja Tošina života u pitanju bila jedna druga djevojka, Blagica Micova s kojom je pjevač bio od 1998. do 2002. godine. S makedonskom manekenkom Toše je prekinuo zbog prevelike popularnosti, a u vezu su se opet upustili nakon njegovog nastupa na Evrosongu 2004. godine.

Dvije godine poslije vezu su ponovno okončali.

– Toše i ja nikada nismo prekinuli kontakt. Svake nedjelje smo se čuli, čak sam i u ljeto 2006. ljetovala s njim na Ohridskom jezeru – kazala je Blagica u jednom od retkih intervjua koji je dala nakon Tošetove smrti.

Rekla je da je prema pjevaču gajila snažne emocije tokom veze, a one su ostale sve do danas.

– I dalje ga volim na jedan vrlo poseban i samo meni shvatljiv način. Sigurna sam da više nijednog muškarca neću voljeti kao njega – izjavila je Blagica koja je danas, prema tvrdnjama medija, u srećnom braku i majka je dvoje djece.

(Telegraf)Baka pustila unuka da padne kako bi spasila čašu vina

Previous article

Državljanin BiH uhapšen sa 500 metaka u prtljagu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Magazin