NovostiSvijet

TRAMP Zašto bi američki sinovi ratovali za Crnu Goru?

0
Američki predsjednik Donald Tramp doveo je u pitanje NATO solidarnost time što je izrazio sumnju u potrebu da se ratuje za svakog člana ovog saveza, na primjer za Crnu Goru, navode portali za političku analitiku.

Tramp je u intervjuu za američku televizijsku mrežu “Foks njuz” doveo u pitanje obavezu SAD da stane u odbranu saveznika iz NATO-a, piše “Euraktiv”.

Američki predsjednik je u razgovoru sa novinarom Takerom Karlsonom sugerisao da bi treći svjetski rat počeo u slučaju da SAD priskoče u pomoć nekoj manjoj članici NATO-a.

Prema članu pet Sjevernoatlantskog ugovora, svi članovi NATO-a moraju pomoći i braniti napadnutu članicu.

“Recimo, da neko napadne Crnu Goru, državu koja se Alijansi priključila prošle godine, zašto bi moj sin išao da je brani?”, upitao je novinar Trampa.

Tramp se saglasio i izrazio sopstvenu sumnju u takvu potrebu.

“Razumijem šta želite reći. Postavio sam isto to pitanje. Crna Gora je mala država sa snažnim narodom. Oni su vrlo agresivni i – čestitam, učestvujete u trećem svjetskom ratu. Tako je sistem podešen”, kaže Tramp.

Američki predsjednik ponovio je zahjev SAD saveznicima u NATO-u da uplaćuju više novca u Alijansu, ako žele da ih brani.Svjedok i snimci sa kamera donose nove dokaze o ubistvu Jelene Marjanović

Previous article

Zatreslo se tlo u Sarajevu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti