NovostiRS/BiH

Tužilaštvo istražuje kako se u mostarskoj bolnici pojavio slučaj virusa korona

0
Zbog radnji koje su prethodile pojavi prvog slučaja virusa korona u Mostaru, tačnije na Kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, reagovalo je Tužilaštvo HNK.

Tužilaštvo HNK formiralo je kazneni predmet povodom slučaja koji se desio 16/17. mart 2020. godine, u vezi s prijemom pacijenata u Kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran virusom korona.

“U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica te postojanja eventualne krivične odgovornosti za neko od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, kako od pacijenata, a tako i od ljekara koji je učestvovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, tužilaštvo će putem naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uvjeti za to obaviće se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba”, kazali su.

Apeluju na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove, dodaju, da se u novonastaloj situaciji pridržavaju uputa kriznih štabova koji su formirani na područjima kantona, FBiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenošenje virusa korona, pa tako i nastale pandemije.

klix

Još dvije osobe zaražene virusom korona u Srpskoj

Previous article

ZABRINJAVAJUĆI PODATAK Tek svaki sedmi slučaj korona virusa biće registrovan

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti