Novosti

U Beogradu zajedničko gledanje utakmica BiH i Hrvatske

0

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) organizuje u Beogradu gledanje utakmica reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine

 


pictures-2013_april-bih_srbija_756666861Na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, pod sloganom „Navijaj za komšije!“, Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) organizuje u Beogradu zajedničko gledanje utakmica reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

YIHR je u pozivu istakla da je pojam navijač tokom prethodnih decenija u Srbiji devalvirao i gubio svoje pravo značenje svaki put kada bi se koristio kao sinonim za huligane i nasilnike kojima je jedina zajednička osobina sa navijačima, kako je navedeno, mjesto okupljanja.

“Godinama se ne navija za, već protiv nekoga, što će verovatno biti slučaj i na ovom Svetskom prvenstvu”, nevela je ova NVO i ukazala da u želji da se promovišu dobrosusedski odnosi, zdravo navijanje i sportski duh, organizuje gledanje utakmica u kojima će igrati reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Kulturnom centru “Grad” (Braće Krsmanovića 4).

Prva takva utakmica biće ujedno i utakmica otvaranja Svjetskog prvenstva, zakazana za 12. jun između Brazila i Hrvatske u 22 sata.

Svi koji žele da prate ovu i naredne utakmice u društvu onih koji će navijati za komšije, pozvani su da dođu u Kulturni centar “Grad”.

S obzirom na to da ove godine Srbija ne učestvuje na najvećem svetskom fudbalskom takmičenju  – zašto ne bismo zajedno podržali naše komšije? Vidimo se u Kulturnom centru “Grad”, zaključeno je u pozivu. Izvor anadolija

Preminuo najstariji muškarac na svijetu

Previous article

Bajkeri iz Švajcarske, nakon Motorijada u Prnjavoru dijelili pomoć u Modriči i Šamcu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti