NovostiSvijetTema dana

U Italiji nova žarišta, ponovo raste broj slučajeva

0
U Italiji ponovo raste broj novih slučajeva zaraženih virusom kovid-19 i, prema posljednjim podacima, prvi put u posljednjih mjesec dana povećan je za više od 300, a širom zemlje identifikovana su nova žarišta.

Prema navodima italijanskih medija, otkriven je klaster u regionu Molize, gdje je zaraženo sedam osoba porijeklom iz Venecuele, od kojih je pet stiglo u Kampobaso 7. jula iz Srbije.

Do prije nekoliko nedjelja polovina italijanskih regiona bila je bez novih slučajeva kovida-19, dok je juče samo Dolina Aoste bila bez novooboljelih od tog virusa.

Prvi put od 18. juna broj novih slučajeva na dnevnom nivou premašio je 300 i iznosi 306, dok je svega dva dana ranije bilo 129.

Među novim žarištima je Trento gdje su zabilježene desetine slučajeva, a virus je identifikovan i u jednom domu za stare u Bolonji, gdje ima 15 slučajeva pozitivnih.

Lombardija je i dalje najteže pogođen region Italije sa 81 novooboljelim od kovida-19, što je 30 više nego dan ranije, a u Laciju je broj novozaraženih povećan sa 16 na dnevnom nivou na 26 novih slučajeva, od kojih je 12 “iz uvoza“.

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje do 31. oktobra, a regionalni predsjednici razmatraju nove mjere za sprečavanje širenja virusa kovid-19, koje će se najprije odnositi na noćne izlaske i okupljanje ljudi.

U Italiji je do sada kovidom-19 zaraženo 245.338 ljudi, od kojih je 12.404 aktivnih slučajeva, a 35.092 je umrlo od posljedica tog virusa.

Izvor. Tanjug


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Tri osobe povrijeđene u sudaru fijata i škode

Previous article

Nevjerovatna scena na kružnom toku – ravno preko trave (Video)

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *