NovostiRS/BiH

U SNAJU ISPALIO ČETIRI HICA Srpčanin osuđen na 12 GODINA ROBIJE zbog ubistva

0

Neđeljko Popadić (67) iz Sitneša kod Srpca osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog ubistva snaje Ilijane Popadić (41) u koju je ispalio četiri hica iz pištolja.

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Popadić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci. Time je u potpunosti priznao sve navode optužnice i prihvatio zatvorsku kaznu, prenosi Avaz.

Zločin se dogodio 31. marta oko 19.30 u njihovoj porodičnoj kući u Sitnešima kod Srpca. U optužnici se navodi da je Popadić nakon kraće svađe sa snajom otišao na sprat kuće i iz spavaće sobe uzeo pištolj “Češka zbrojovka M-83 Browning”, kalibra 7,65 mm. Potom je sišao u prizemlje gdje se nalazila Ilijana i u nju ispalio četiri hica. Prva tri hica pogodila su je u stomak, nadlakticu i grudi, te leđa. Usljed ranjavanja nesrećna žena je pala i optuženi joj je potom prišao i “ovjerio” je hicem u tjemeni dio glave.

Inače, Popadić je godinama živio i radio u Njemačkoj, gdje mu se nalazi i sin Drago, suprug ubijene Ilijane. Neđeljko je dolazio u rodne Sitneše, a tako je bilo i par dana prije zločina. Prema pričama mještana Popadić je i ranije ispoljavao netrpeljivost prema snaji, a tokom saslušanja istražiocima je pričao da mu je smetalo to što se ona slobodnije ponaša, izlazi sa prijateljicima, a da on kod kuće nema ručka. Kritičnog dana navodno se posvađao i sa unukom Brigitom, a kada je ona izašla iz kuće svađu je nastavio s njenom majkom.

Foto: Facebook

Da se radilo o žustroj raspravi svjedoči i činjenica da je Ilijana tokom svađe telefonom razgovarala sa svojim suprugom Dragom

Čim su završili razgovor on je potom pozvao svoju kćerku i rekao joj da ode do kuće da vidi šta se dešava. Kada je došla majku je zatekla mrtvu na hodniku kuće. Neđeljka nije zatekla u kući, jer je on nakon pucnjave sam otišao da se prijavi policiji, noseći sa sobom pištolj iz kojeg je pucao.

Planirali preseljenje u Njemačku

Ilijana Popadić nije bila zaposlena, a iza nje su ostali kćerka i sin o kojima se brinula, budući da joj suprug radi u Njemačkoj. Nezvanično saznajemo da je cijela porodica planirala da se tamo preseli.

– Ona je uradila prekvalifikaciju diplome, završila je za medicinsku sestru i planirala je da zajedno s djecom ide kod supruga u Njemačku. Navodno su samo još čekali da dobiju određene papire – ispričali su mještani.

avaz

Erdogan čestitao Imamoglu

Previous article

Island na ivici krize, turisti im više ne dolaze

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti