Društvo

U Zavodu “Dr Miroslav Zotović” predstavljen sistem robotski potpomognute rehabilitacije

0
U Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, predstavljen je sistem za robotski potpomognutu rehabilitaciju djece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Snježana Novaković Bursać pomoćnik direktora za medicinske poslove u Zavodu “Dr Miroslav Zotović” rekla je da su svečano pušteni u funksciju aparati koji su kupljeni od novca skupljenog u donatorskoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

“U ovoj oblasti dosegli smo svjetski vrh. Naša djeca uslugu dobijaju na jednom mjsetu u Zavodu Zotović. Uloženo je i u edukaciju kadra, nabavku pomoćnih aparata”, rekla je Novaković Bursać.

Predsjednica Željka Cvijanović i ministar zdravlja Alen Šeranić prisustvovali su predstavljanju ovog sistema.

“Zadovoljna sam što se radi o opremi posljednje generacije, tako da smo napravili veliki iskorak.Prošle godine prikupili smo najviše sredstava, pomogli smo djeci i njihovih porodicama. Djeca su naš prioritet, da im se olakša regabilitacija, njihovo stanje”, rekla je Željka Cvijanović, predsjednik RS.

“Ove godine, donatorsko veče biće održano na Djetince. U fokusu će nam biti roditelji, kako bismo roditelje i porodice rasteretili brige o djeci. Suština je da budemo solidarni, da porodice mogu da računaju na sve nas”, rekla je Cvijanovićeva.

Alen Šeranić, ministar zdravlje Srpske zahvalio se građanim,a predsjednici Republike i svim donatorima.

“Svakom djetetu omogućavamo da dosegne svoj potencijal. Zdravstvo RS, sa ovom robotikom, uslugu može da pidigne na vrhunski nivo”, naveo je Šeranić.

atvPripadnici SIPA-e ne mogu da asistiraju na istočnoj granici BiH

Previous article

SJETITE SE MRTVIH Pravoslavni hrišćani obilježavaju Miholjske zadušnice

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo