Vijesti

Učestali požari zbog proljećnih radova

0

U prnjavorskoj Vatrogasnoj jedinici ovih dana evidentiran je povećan broj poziva za intervencije na terenu, zbog požara izazvanih paljenjem vatre na otvorenom prostoru. U posljednjih sedam dana zabilježeno je osam požara i to na području Popovića, Lišnje, dva požara u Šarincima, a bilo je i dojava o zapaljenju dimnjaka.

Najčešći uzroci izbijanja požara su nepažnja stanovništva prilikom priprema njiva za proljećne radove, istakao je starješina teritorijalne Vatrogasne jedinice Prnjavor, Dušan Slijepčević.

“Treba strogo voditi računa pri paljenju korova i izbjegavati  vjetrovito vrijeme, jer može doći i do požara većih razmjera. Takođe bih napomenuo da bi bilo poželjno da se na kraju grejne sezone obavi čišćenje dimnjaka, kako bi se spriječile neželjene posljedice ” kazao je Slijepčević.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Prnjavor apeluju na stanovništvo i da se  ne upućuju lažne dojave o požarima, čime se zaposlenima otežava blagovremeno djelovanje na terenu./R.P/.Sjajna Tatjana Kecman u ulozi 10 žena!

Previous article

Sporazum “Granita”, “MG Mind-a” i Opštine za sanaciju lokalnog puta

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Vijesti