FudbalSport

UEFA ne prašta, Siti izbačen na dvije sezone iz Lige šampiona!

0

UEFA je donela odluku da Mančester siti neće moći da se takmiči u naredne dve godine u evropskim klupskim takmičenjima.

U Nionu je takođe odlučeno da se klub kazno novčano i to sa 30 miliona evra zbog kršenja Pravilnika o finansijskom fer-pleju.

Oštrina kazne samo potvrđuje koliko u UEFA ozbiljno shvataju pravilo koje su ustanovili 2011. godine i koje je klub sa “Etihada” ranije već krhšio.

Finansijsko kontrolno telo UEFA pronašlo je nepravilnosti u poslavanju šampiona Engleske i to pre svega kroz “naduvana” sponzorstva.

Nemački magazin “Špigel” je objavio niz dokumenata prošle godine u kojima se pokazuje da je Siti pokušao da sakrije stvarne izvore prihoda.

Klub ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu sa sedištem u Lozani.

Nedugo po objavljivanju odluke oglasio se saopštenjem i klub sa “Etihada”.

“Razočarani smo i iznenađeni. Klub je oduvek anticipirao jasnu potrebu da se istraži nezavisno telo i zatražili smo da se razmotre nepobitni dokazi koji idu u prilog našoj poziciji.

U decembru 2018. glavni istražitelj UEFA je javno predložio sankciju koju je nameravao da izrekne Mančester sitiju pre nego što je bilo kakva istraga i počela.

Posle neuspešnog i traljavog procesa UEFA koji je on lično nadgledao znalo se da nema nikakve sumnje kakvu će meru doneti. Klub se i formalno žalio disciplinskom telu UEFA, kroz žalbu koja je potvrđena i presudom Suda za sportsku arbitražu.

Jednostavno rečeno, ovo je slučaj koji je inicirala UEFA, koji je vodila UEFA i koji je presuđen od strane UEFA. Sa ovim procesom predrasuda koji je sada završen, klub će tražiti nepristrasnu presudu i najranije što je moguće pokrenuće postupak pred Sudom za sportsku arbitražu”, stoji u saopštenju “Građana”.

Klub je trenutno u osmini finala Lige šampiona i kazna se ne odnosu na ovu sezonu, tako da će početi da se primenjuje od sezone 2020/21.

BBC Sport

@BBCSport

Manchester City have been banned from the Champions League for two seasons by UEFA.

In full ➡ https://bbc.in/31UCQ3x

Погледај слику на Твитеру
v92

Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


BEBE DŽINOVI Aleksej je rođen sa 5.290 grama, ali to NIJE NIŠTA u odnosu na OVU DJEVOJČICU

Previous article

Detalji filmske krađe u DERVENTI: Priznali da su izrežirali i opljačkali „Monte karlo“

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *