NovostiSvijet

Uhapšen Balkanac u jednoj od najvećih zapljena droge u istoriji SAD-a

0

U jednoj od najvećih zapljena kokaina u istoriji SAD, u kojoj su u luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu “MSC Gajan” otkrile 16,5 tona (15 metričkih tona) ove droge, podignute su federalne optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru.

AP se poziva na sudske dokumente u kojima piše da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tiasage. Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom i u dva navrata prišli teretnom brodu.

Američke federalne vlasti zaplijenile su u luci Filadelfije kokain čija je ulična vrijednost procijenjena na više od milijardu dolara, objavila je prethodno na Twitteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

“Ovo je najveća zapljena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku”, tvitovala je ova kancelarija.

U.S. Attorney EDPA

@USAO_EDPA

*BREAKING NEWS* 16.5 tons of cocaine has an approximate street value of over $1 billion. @ICEgov @CBPMidAtlantic @PhillyPolice @USCG https://twitter.com/USAO_EDPA/status/1141046739585110016 

U.S. Attorney EDPA

@USAO_EDPA

*BREAKING NEWS* Members of the ship’s crew have been arrested and federally charged, and the investigation is on-going. @ICEgov @CBPMidAtlantic @PhillyPolice @USCG https://twitter.com/USAO_EDPA/status/1141046623159705602 

Istražitelji vejruju da je kokain utovaren na teretni brod “MSC Gajan” na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima. Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

PROMJENLJIVO VRIJEME Prije podne sunčano, kasnije kiša i grmljavina

Previous article

Naomi Kembel pokazala zanosnu figuru u 49. godini

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti