NovostiSvijet

Uhapšeni Pakistanac pušten na slobodu, njemačka policija u ćorsokaku

0

Njemačka policija je pustila iz pritvora osobu koja je uhapšena pod sumnjom da je upravljala kamionom kojim je izveden tragični napad u Berlinu.

23-godišnji Pakistanac je pušten na slobodu pošto istraga nije dovela do dokaza da je on povezan sa napadom.

Njemačka policija se nalazi u potpunom ćorsokaku, nema nikakvu ideju gdje bi mogla da se nalazi osoba koja je upravljala kamionom i za koju se pretpostavlja da je ubila vozača, poljskog državljanina Lukaša Urbana.

Šef federalne kriminalističke policije Holger Minh je naveo da policija nije našla oružje, niti da zna da koliko ljudi je bilo uključeno u izvršenje napada.

Prema riječima šefa istražnog tima Petera Franka, teroristička namjera je i dalje samo pretpostavka, na osnovu “modus operandija“ i sličnosti sa tragedijom koja se ranije ove godine dogodila u Nici.

Reporter dnevnika Velt, koji je objavio da je policija uhapsila pogrešnu osobu Mihael Berent navodi da su istražioci potpuno zbunjeni.

– Policija nema ideju koga traži. Oni su uhapsili jednu osobu, ali nam sada odaju utisak bespomoćnosti jer traže iglu u plastu sijena. Nemaju ni oružje, ni DNK tragove – naveo je Berent.

Psi prepoznaju zlobne svekrve

Previous article

Vozilom udario u stub ulične rasvjete

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti