NovostiSvijet

Uhapšeni zbog lažnih fotografija djece iz Alepa

0

Pet osoba iz Port Saida uhapšeno je zbog postavljanja lažnih fotografija djece iz Alepa, potvrđeno je danas iz ministarstva unutrašnjih poslova Egipta.

Uhapšeni su snimatelj i fotograf, njegov asistent i roditelji dvoje djece koja se pojavljuju na setu lažnih fotografija kojima je obmanjivana javnost.

Tim je priznao da su planirali distibuciju fotografija putem društvenih mreža, na kojima su prikazana ranjena dječija tijela u ruševinama Alepa.

Britanski Independent navodi da su njegovi novinari kontaktirali egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova, gdje im je potvrđeno da se radi o sirovim amaterskim fotografijama, na kojima su prikazana djeca umotana u zavoje i gaze, sa lažnom krvlju, kako drže medvedića u ruševinama.

Jedno od dvoje djece je priznalo čak da je i dalo intervju gdje je odgovarao na pitanja – kakav je osećaj živjeti pod granatama koje ispaljuju Rusija i Sirija, prenosi regionalna tv N1.

Cijeli slučaj otkriven je slučajno, nakon što je policijska patrola videla jedno od dvoje djece, kako leži u ruševinama – dok fotograf ovekovječuje izrežirane lažne scene iz Alepa.

Kamera i šest mobitela su zapljenjeni, a fotograf – koji je mozak cijele operacije je zadržan u pritvoru, dok su pomagači pušteni uz kauciju.

tanjug

Vatikanu smeta saradnja Srba i Hrvata?

Previous article

Cvijanović: Sindikat se odlučio za proteste, nisu imali želju za pregovore

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti