KulturaNovosti

Ukrajina bi mogla izgubiti organizaciju Eurosonga?

0
Ukrajina bi mogla da ostane bez prava da u narednoj godini organizuje takmičenje za najbolju pjesmu „Evrovizije“ zbog kašnjenja sa organizacijom festivala, saopštio je portal TSN pozivajući se na generalnog direktora Ukrajinske nacionalne radio-televizije Aleksandra Harebina.
ukrajina
Prema njegovim riječima, početkom oktobra je Evropska radiodifuzna unija (ERU), koja je vlasnik brenda „Evrovizija“, pokazala Ukrajini „crveni karton“ zbog kršenja pravila organizacije.

Međutim, kako je rekao, Ukrajina ne kasni previše u organizaciji takmičenja. Konačna odluka će biti donesena 8. decembra na zasjedanju ERU.

Portal podsjeća i da je prije mjesec dana Zurab Alasanija podnio ostavku na mjesto generalnog direktora Ukrajinske nacionalne radio-televizije zbog velikih problema sa budžetom, budući da nije bilo dovoljno finansija da se obezbijedi uspješna organizacija tog takmičenja.

Ukrajina je pravo na organizaciju „Evrovizije“ dobila nakon što je pjevačica Džamala pobijedila na prethodnom takmičenju koje je održano 14. maja u Stokholmu.

Izvor: Sputnjik

Marej u prednosti od Đokovića za 630 bodova

Previous article

Duterte nakon EU i Americi “poslao srednji prst” (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Kultura