NovostiRS/BiH

Uspostavljen saobraćaj na magistralnom putu Sokolac-Han Pijesak

Saobraćaj na magistralnom putu Sokolac-Han Pijesak uspostavljen je nakon što je u mjestu Luburić Polje bio u prekidu zbog snježnih nanosa, mada se i dalje odvija usporeno i otežano, saopšteno je večeras iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na magistralnom putu Mokro-Sokolac saobraćaj je obustavljen za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Iz AMS navode da su dežurne ekipe zimske službe “Romanijaputeva” na terenu i čiste i posipaju kolovoze.

Jak vjetar stvara snježne nanose i otežava vožnju i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar /na lokalitetu Malića Polje/ i Kotor Varoš-Kneževo, na području Viševca.

Vozačima na ovim dionicama iz AMS skreću pažnju i na poledicu, a napominju da su dežurne ekipe “Niskogradnje” na terenu i održavaju ove putne pravce prohodnim.

Zbog loših vremenskih uslova na dionici magistralnog puta Trnovo-Dobro Polje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca.

Otežano i usporeno se saobraća i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a iz AMS izdvajaju putne pravce Mrkonjić Grad-Mliništa, Šipovo-Novo Selo, Kola-Stričići-Čađavica, Trnovo-Foča preko Rogoja i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Dodatan problem vozačima i radnicima preduzeća za puteve stvara jak vjetar koji formira snježne nanose, zbog čega čišćenje snijega ne daje rezultat, dodaju iz AMS Republike Srpske.

U nižim predjelima saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS upozoravaju na odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na području Federacije BiH zbog snježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnim putevima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište.

Zbog popriječenih teretnih vozila otežano se saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Bijeljina /Banj Brdo/ i Olovo-Kladanj /Karaula/.

Na magistralnom putu Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan sedlo zbog čišćenja trenutno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, a na magistralnom putu Stupari-Kladanj-prevoj Karaula zbog istog razloga saobraćaj je obustavljen za sva teretna vozila.

Zbog snijega, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima Sarajevo-Tuzla /Nišići/ i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje /Makljen/.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima, a mogući su mjestimično i jači udari vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

atv

Poruka na parkiranom autu nasmijala region

Previous article

NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI MEDICINE Od lažirane studije do proglasa ANTIVAKCINIZMA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti