MagazinZdravlje

Vazduh iz pčelinjih košnica – kao lijek

0

Vazduh iz pčelinjih košnica – kao lijek. Na pčelarskom gazdinstvu Vasić u Kotor Varošu odlučili su da pčelarstvo podignu na viši nivo i otvore vrata drugog Teraspijsko-inhalacionog centra. Tu su pčele zadužene za zdravlje disajnih puteva i cijelog organizma.

“Ovdje je sve prirodna baza, sve iz prirode što su pčele donijele. Iz košnice sa tim proizvodima, polenom i šta ja znam kako se zovu sve te prirodni proizvodi”, rekao je Miodrag Vasć, Pčelarsko gazdinstvo “Vasić”.

Tretman vazduhom iz košnica traje otprilike 25 minuta. Za to vrijeme, važno je da se opustite, dišete na usta, a izdišete na nos. Za to vrijeme možete uživiti u pogledu na pčele, koje vam ništa ne mogu, jer su odvojene mrežom.

Najbolji efekat vazduh iz košnica ima od aprila do septembra, kada su pčele najaktivnije. U to se uvjerio i Mile Milojević, koji vodi prvi inhal-centar u Pervanu kod Banjaluke. Kroz “ruke” njegovih pčela prošlo je 70 pacijenata.

“Za astmu, bronhitis, migrenu, glavobolju, stres, depresiju, kardio-vaskularni sistem, plućne bolesnike itd, za sve je dobro”, rekao je Milojević.

“I narednih godina ćemo raditi na mednoj cesti koja će povezivati edukativne centre, medne centre i inhal-centre kako bi goste iz inostranstva i naši građani mogli prikazati kvalitet naših proizvoda našu bogatu mednu floru, jer vidite svi su inhal-centri izvan izvora zagađenja”, naglasila je Duška Radaković, viši stručni saradnik u ministarstvu poljoprivrede Republike Srpske.

Osim udisanja vazduha iz košnica, putnici namjernici i turisti imaće mogućnost da uživaju u masažama uljima i kremama na bazi pčelinjih proizvoda. Na pčelarskom gazdinstvu Vasić kažu da su skoro svi ukućani uključeni u mali porodični biznis.

atv

Hrvatska: Za nekoliko dana poginulo osam motociklista

Previous article

Vladeta Jerotić mudro savetuje: Kako biti dobar čovek!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin