Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: U „Našoj prodavnici“, uz pomoć Opštine, prodaju koziji sir, med, vina, brašna i drugih 150 domaćih specijaliteta (FOTO)

0
U CENTRU Prnjavor svečano je otvorena „Naša prodavnica“ u kojoj više od 25 isključivo ovdašnjih proizvođača kupcima nudi više od 150 domaćih specijaliteta.
Sa nizom olakšica osnivač „Naše prodavnice“ je Opština, kako se čulo, u opštem interesu proizvođača i kupaca, ali i promociji ove krajiške opštine.

U ovom, kako sami kažu, jedinstvenom i na jednom mestu prodajnom prostoru, proizvođači nude koziji sir, med, organska brašna, vina i razne druge vrhunske proizvode karakteristične za ovaj kraj. Na ovaj nači i na jednom mestu, njihovi proizvodi nalaze lakši put do mnoštva kupaca, optimisti su prnjavorski proizvođači.

Gordana Đurđević, iz „Pčelarije Đurđević“, napominje da su do sada svoje proizvode vrhunskog kvaliteta mahom prodavali na kućnom pragu, ali da će to ubuduće činiti i putem „Naše prodavnice“ – u opštem interesu.

FOTO: N. Đurić

– Opština je na sebe preuzela troškove zakupa i oslobađanja od marže, tako da će proizvođači skoro godinu dana biti oslobođeni bezmalo svih toškova. Cilj nam je da pomognemo i malim proizvođačima i kupcima, ali i da promovišemo našu opštinu-ističe načelnik prnjavorske opštine, Darko Tomaš.

Inače, proizvođači koji žele da izlažu svoje proizvode u “Našoj prodavnici“ moraju imati potvrde o hemijskoj i bakteriološkoj ispravnosti svojih proizvoda, i njihova delatnost mora biti registrovana u Prnjavoru.

FOTO: N. Đurić

Poljoprivredni proizvođač Zlatko Jokić ističe da je otvaranje prodavnice sa domaćim proizvodima pomak posebno za male proizvođače koji tek pokreću samostalan posao.

– „Našom prodavnicom“ otvaraju nam se vrata tržišta uz minimalne troškove distribucije – kaže Jokić, čija se porodica na farmi u Velikoj Ilovi, uz biljnu organsku proizvodnju, bavi i proizvodnjom mleka.

– Izlažemo pet vrsta sertifikovanog brašna–kukuruzno, raževo, pšenično, heljdino i speltino.

Večernje novosti – Ninko ĐurićOtvorena birališta, Bugari biraju Skupštinu

Previous article

Brnabić: Trenutno neće biti nastavljena vakcinacija građana iz regiona

Next article

You may also like