NovostiSvijet

Venecija, grad pod vodom: Italijani slomljeni, mnogi su izgubili sve što su imali

0

Nivo vode i dalje raste i predviđa se da će dostići čak 1,8 metara. Ovakva katastrofa nije zabeležena u poslednjih 50 godina, a situaciju je pogoršala kiša koja se poklopila sa Punim Mesecom pa je plima ionako bila velika. Pod vodom je skoro 70 odsto površine grada.

Stara bazilika pretrpela je veliku štetu, Trg svetog Marka je poplavljen i zatvoren za turiste, a voda je prodrla i u domove i hotele.

Dok se turisti fotografišu, Italijani su slomljeni i teško mogui da prođu ulicom, a da im se oči ne napune suzama. Mnogi su izgubili sve što su imali.

“Osetio sam veliku tugu kada sam video ovo. Razgovarao sam sa vlasnikom kioska koji je potpuno potonuo. Taj čovek je izgubio sve. Možete da zamislite šta sve to znači za nekoga čiji se ceo svet utapa u vodi“, izjavio je Đuzepe Konte premijer Italije.

Sneg se očekuje na severu regije što može da pogorša situaciju u Veneciji. Vlada je izdvojila 20 miliona evra za saniranje štete, a na sastanku 26. Novembra održaće sastanak kako bi pokušali da nađu dugoročno rešenje za ovaj grad na vodi.

U prilogu koji sledi pogledajte kakva je situacija trenutno u ovom mnogima omiljenom gradu Italije.Ispovijest Bojana Tomovića: “Koliko sam samo pio, drogirao se i orgijao”

Previous article

Da li će Wikipedijina društvena mreža postati alternativa Twitteru i Facebooku?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti