NovostiRS/BiH

VIGEMARK PRIMIO DAVORA DRAGIČEVIĆA “Svi građani u BiH imaju pravo na profesionalnu istragu za teška krivična djela”

0

Ambasador Evropske unije u BiH Lars – Gunar Vigemark danas se u Sarajevu sastao sa Davorom Dragičevićem, ocem pokojnog Davida Dragičevića. Ambasador je Dragičeviću izrazio duboko saučešće povodom tragične smrti njegovog sina.

– Gospodin Dragičević iskazao je zabrinutost načinom na koji se provodi zvanična istraga o smrti njegovog sina. Takođe je informisao ambasadora Vigemarka o planovima da registruje nevladinu organizaciju na osnovama rada pokreta “Pravda za Davida” koji mirno protestuje više od 240 dana – saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Vigemark je naglasio da svi građani u BiH moraju biti jednaki pred zakonom, te da je vladavina prava osnovni dio procesa integracije u EU.

– Obaveza organa za provođenje zakona je da provode istrage u slučajevima gdje postoji sumnja da je počinjeno krivično djelo. Gospodin Dragičević i svi građani u BiH imaju pravo očekivati temeljnu i profesionalnu istragu za sva teška krivična djela. Ništa manje se ne može očekivati od bilo koje zemlje koja teži ka članstvu u Evropskoj uniji – navedeno je u saopštenju.

srpskainfo.com

STANJE MU JE BOLJE Prosinečki pušten iz Odjela intenzivne njege

Previous article

Čudo da nije umro: Fudbaler imao 300 otkucaja srca u minuti

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti