NovostiSvijet

“Virus je u Italiji verovatno već bio u decembru”

0

Ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić rekao je za “TV Prva” da je virus korona u Italiju stigao vjerovatno još krajem prošle godine.

“Mnogi ekspreti govore da je virus već u decembru bio u Italiji. Da su se u Lombardiji pojavile čudne upale pluća, ali se nisu povezale sa virusom”, rekao je Aleksić.

On je govorio o mjerama koje su sprovođene u Italiji i njihovoj djelotvornosti, kao i da je moguć izvor širenja bila utakmica Lige šampiona.

“Mere su bile postepene, nisu uvedene odjednom. To je bilo teško, vlada je postepeno uvodila mere. Haos se povezuje sa utakmicom Lige šampiona između Atalante i Valensije 19. februara na kojoj je bilo 45.000 ljudi”, objasno je ambasador i dodao:

“Stručnjaci ocenjuju da će ova kriza imati razmere krize iz 2001. i globalne krize iz 2008. godine. Savet je ono što je najteže – da nema nikoga na ulici. Da se izlazi samo kada je baš neophodno. Stari da sede kućama. Jedino izolacijom i visokim stepenom higijene, može da se zaustavi ova pandemija i da se pomogne zdravstvenom sistemu”, zakljčio je ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić.

tvprva

Mnogima je dala nadu: Bakica (95) u Italiji pobijedila virus korona

Previous article

Sastanak Dodika i Vučića

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti