NovostiRS/BiH

Vlada: Usklađen opšti bod i penzije

0

 

Vlada je donijela Odluku o određivanju iznosa najniže penzije čijim su donošenjem iznosi najniže penzije povećani od 1. oktobra za dva odsto, što znači da najniže penzije iznose od 172,72 KM do 345,45 KM, odnosno za iznos od 3,38 KM do 6,77 KM, u zavisnosti od dužine penzijskog staža korisnika penzije.

“Od 1. januara najniže penzije biće povećane za jedan odsto, pa će iznos tih penzija biti od 174,44 KM do 348,90 KM, što znači da će povećanje u odnosu na septembar iznositi od 5,1 KM do 10,22 KM”, saopšteno je iz Vlade.

Na posebnoj sjednici donesene je i odluka o izmjeni plana utroška sredstava za realizaciju pojedinih mjera iz akcionog plana zapošljavanja u Republici Srpskoj za 2014. godinu. Ovom odlukom je 616.000 KM, sa projekta čija realizacija još nije započeta, preusmjereno za dodatno samozapošljavanje 77 djece poginulih boraca u okviru Projekta podrške zapošljavanju djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske “Zajedno do posla”.

Na taj način se za komponentu samozapošljavanja djece poginulih boraca u 2014. godini, osim milion KM za samozapošljavanje 125 djece, sa dodatnih 616.000 KM omogućava samozapošljavanje još 77 djece poginulih boraca, koji su se prijavili na javni poziv i ispunili sve uslove iz tog poziva.

“Time se u cijelosti rješavaju zahtjevi podneseni za samozapošljavanje ove kategorije lica u okviru postojećeg projekta i javnog poziva za 2014. godinu”, navode iz Vlade.SERVISNE INFORMACIJE ZA 09.10.2014.g

Previous article

Četvrti paviljon u aprilu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti