NovostiRS/BiH

Vodovod Prnjavor najavljuje gradnju potisnog cjevovoda

0

Radi se o novom potisom cjevovodu, koji treba da omogući uredno snabdijevanje Prnjavora vodom, smanji gubitke na mreži i troškove u novcu koje Vodovod sada troši na popravku postojećeg cjevovoda.

U Vodovodu kažu da je postojeći cjevovod napravljen prije nekoliko decenija, star je, dotrajao, konstantno puca i gubi vodu. Dužina novog potisnog cjevovoda je oko 3.700 metara.

– Po našim procjenama novi potisni cjevovod koštao bi 620 hiljada KM sa PDV-om. Obezbijedili smo sav potreban materijal i ugovorili smo radove – kaže za našu televiziju Dragomir Đurđević, direktor AD „Vodovod“ Prnjavor.

Sredstava za novi potisni cjevovod, 500 hiljada maraka, obezbijeđena su iz kredita. Grejs period je 18 mjeseci. Ostatak sredstava, objašnjava Đurđević, obezbijediće Vodovod uštedama.

Đurđević dodaje da gradnja do sada nije počela, jer je problematičan dio trase od 1200 metara u Barama, zbog mokrog zemljišta. Potrebno im je kažu 50-ak radnih dana da završe radove na potisnom cjevovodu.

Pored potisnog cjevovoda u Vodovodu planiraju da u toku sljedeće godine vodom sa Fabrike vode Kremna snabdiju i dio Drenove i veći dio Kremne.

– Novim rješenjem predviđeno je da se u čvornom šahtu pravi grana koja je išla na obližnje brdo i sa tog brda bi se gradio jedan distributivni rezervoar i obezbijedilo vodosnabdijevanje kompletne lijeve strane do jezera i Kremne do Vučijaka – objasnio je Đurđević.

(TV K3)

Penzije od 1. oktobra veće za dva odsto

Previous article

Priprema za međunarodna potjernica za generalom Đukićem

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti