Automobilizam

Volkswagen predstavio Golf TGI sa 130 KS

0

Najekonomičniji novi Volkswagenov Golf koji Evropljani mogu da kupe je TGI koji koristi kompresovani prirodni gas, odnosno CNG.

Volkswagen Grupa ima veliki broj modela koji proizvode Škoda, Audi i SEAT, a sada su predstavili i sopstveni automobil sa pogonom na prirodni gas, a tehnologiju su pozajmili od nove Škode Octavije G-Tec.

To znači da se ispod haube nalazi 1.5-litarski turbobenzinac koji razvija 131 KS i ima 200 Nm obrtnog momenta, što znači da ga pokreće četvorocilindrični motor, kakav je nedavno predtsavljen u Audi A3 G-Tron modelu.

Photo: Volkswagen
Photo: Volkswagen

Ovo nije klasični motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva i modifikovanim sistemom protoka, već motor koji koristi Miller sistem sagorevanja zbog čega se češće primenjuje kod automobila koji koriste prirodni gas.

Proces stvara jako nisku emisiju CO2 i ima jako visoku efikasnost, a rezervoar ima 115 litara CNG, prirodnog gasa i sa tom količinom možete preći oko 400 km.

Golf TGI troši između 4,1 i 4,3 kg CNG-a na 100 pređenih kilometara. Volkswagen već prima narudžbe, a najavljen je i karavan.

b92Mala Minja od bolesti ne može da pobjegne ni u snu, prati je kao zla sjena

Previous article

Američka agencija za hranu i lijekove odobrila remdesivir

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *