NovostiRS/BiH

Vozio moped sa 4,15 promila u krvi

0

S. M. (54) iz Novog Grada vozio je moped sa čak 4,15 promila alkohola u krvi. Sa toliko alkohola u krvi  “naletio” je baš na policijske službenike Policijske uprave Prijedor koji su kontrolisali vozače motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikla.

Policiji je bilo “sumnjivo” što “odvažni” Novljanin vozi moped bez registarskih tablica. Kako su ga zaustavili, otkrili su mnogo više.

 

– Nakon izvršene kontrole psihofizičkog stanja vozača, utvrđeno je da je učestvovao u saobraćaju pod dejstvom alkohola u organizmu, u koncentraciji od 4,15 g/kg – saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da je vozač isključen iz saobraćaja i zadržan u prostorijama Policijske stanice Novi Grad do otrežnjenja.

“EuroBlic” nezvanično saznaje, da nije pravio probleme policijskim službenicima tokom kontrole i da je poštovao njihove naredbe.

Kako je mogao voziti sa toliko alkohola u krvi, pitaju se i policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom, koji se ne mogu sjetiti sličnih primjera u karijeri.  Inače, Zakonom o bezbjednosti saobraćaja, propisano je zadržavanje vozača do otriježnjenja, a najduže 12 sati, kod kojeg se utvrdi količina alkohola u krvi preko 1,5 g/kg ili koji odbije testiranje, a pokazuje znakove poremećenosti izazvane dejstvom alkohola.

Donja granica za dozvoljenu količinu alkohola u krvi je  0,3 promila.

blic

PRNJAVOR: Teža saobraćajna nezgoda u Lišnji

Previous article

Nole jači od kiše i Del Potra za polufinale Rima

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti