Društvo

Vrbas poplavio srbačka sela, Sava sve više prijeti

0

Stanje na poplavljenom području u selima Lijevča polja u srbačkoj opštini za sada je pod kontrolom i nema povećanja broja zaplavljenih domaćinstava koja su na udaru Vrbasa ali je zato Sava sve više prijeti i ukoliko se nastavi njen rast do kraja dana mogle bi biti proglašene redovne mjere odbrane od poplava.

Trenutno je na području srbačke opštine i dalje zaplavljeno oko 50 kuća u Starom Martincu, Prijebljezima, Liliću, Kukuljama, Razboju Ljevčanskom, Glamočanima, Bajincima i Gaju a voda je ušla u sedam kuća, od čega u tri u Liliću, dvije u Kukuljama i po jedna u Razboju i Starom Martincu.

Pod vodom je i više stotina hektara oranica na ovom području.

U ovom trenutku zaplavljen je i veliki broj poljoprivrednih površina od Sela Srbac do Korova, naročito u Vlakničkom i Kaočkom polju, kao i jedan broj vikend naselja ali domaćinstva za sada nisu ugrožena.

Na terenu su dežurne ekipe civilne zaštite Srbac koje su mještanima u potencijalno najugroženijem selu Kobašu uručili vreće i pijesak za izgradnju zečijih nasipa a trenutno se obilaze sve lokacije na ovom području kako bi se u slučaju opasnosti mještanima u što kraćem roku izašlo u susret.

(srbac-rs.com)

Rus kupio uputstvo za avion F-16 i završio na robiji

Previous article

OVA PRIČA IZ PRNJAVORA će vam uljepšati dan Ivan spasao psiće koji su bježali pred VODENOM STIHIJOM (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo