BalkanNovosti

VREME JE DA SVIJET ČUJE KAKO JE JOHAN DOBIO NOVO SRCE: Amerikanac snima film o “Žutoj kući”! (VIDEO)

0

Američki glumac, producent i scenarista, Pol Kampf je otkrio detalje u vezi sa filmom o “Žutoj kući” koji će biti sniman po motivima knjige Veselina Dželatovića “Srpsko srce Johanovo”.

– Mislim da je pravo vreme i trenutak da ta priča bude objavljena – rekao je Kamp i dodao da je njemu kao strancu koji dolazi iz Amerike važno da prepozna da je on publika koja treba da bude informisana o tome šta se događalo.

Kako je dodao, njemu je važno da ispriča priču koja je teška, ali važna.

– Moj fokus su društvene teme koje treba da izazovu promene. Film ćemo snimiti sami nezavisno i onda ćemo prići širem auditorijumu. Knjiga je zasnovana na istinitim događajima i životu, a fokus filma biće veće teme kao što su opraštanje i ljubav – rekao je Kampf.

Trgovina ljudskim organima na Kosovu i Metohiji ili Dosije “Žuta kuća” je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine.

Prva je tvrdnje o trgovini ljudskim organima iznela u javnost bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, u svojoj knjizi “Lov: Ja i ratni zločinci”, koju je objavila po odlasku sa dužnosti.

U svojoj knjizi, Karla del Ponte je iznela podatke da je 1999. godine saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su zatim slani u Italiju, odakle su distribuisani u klinike širom Evrope. U knjizi ona spominje naselje Burel u Albaniji, gde su žrtvama vađeni organi u kući koju ona u knjizi naziva žuta kuća. Četiri svedoka su direktno učestvovala u transportu najmanje 90 etničkih Srba i drugih u ilegalne zatvore u centralnoj i severnoj Albaniji. Trojica od njih su isporučivali zarobljenike u kuću-kliniku južno od Burela. Dva svedoka tvrde da su učestvovala u transportu delova tela i organa na aerodrom ”Rinas” u blizini Tirane.

srbija danas

Njemačka: Blok Merkelove u padu, ali sa najvećom podrškom

Previous article

Eksplodirala trafostanica Derventi i PRNJAVOR ostao bez struje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan