BalkanNovosti

Vučić donosi odluku o uvođenju vanrednog stanja u Srbiji!

0
Predsjednik Republike Srbije sutra odlučuje o vanrednom stanju.

Kako Pink saznaje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će donijeti odluku o uvođenju vanrednog stanja na dijelu teritorije ili u cijeloj Republici Srbiji, saznaje Pink.

Podsjetimo, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je, u procjeni rizika Ministarstva odbrane, od predsjednika Srbije da preduzme sve neophodne mjere za zaštitu stanovništva.

“Na osnovu odredbe člana 88, stav 2 zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije Aleksandru Vučiću i dostavilo mu procenu rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije i njenih građana”, izjavio je Vulin u vanrednim vestima TV Pink.

Podsećamo, predsjednik Srbije je izjavio danas da ne isključuje mogućnost uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog korona virusa, ali da treba značiti da to onda podrazumijeva “najteže moguće mjere i potpunu izolaciju”.

“Ne isključujem tu mogućnost ali onog sekunda kad se uvede nema više kafića, pozorišta, barova. Onda ide vojska na ulice, zna se šta na granice”, kazao je Vučić nakon održanog sastanka Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprječavanje mogućih štetnih posljedica korona virusa po privredu.

U Srbiji je do danas u 20 časova zabilježeno 46 slučajeva korone.

pink.rsDa li će karantin izazvati bejbi-bum?

Previous article

Šta se zaista događa oko iskrcavanja američke vojske u Evropi?

Next article

You may also like

More in Balkan