Balkan

Vučić i Šreder o bombardovanju Srbije

0

Na konferenciji WORLD MINDS, koja je danas okuplja u Beogradu vodeće svjetske inovatore, naučnke, biznis lidere i umjetnike, i toku je razgovor predsjednika Srbije Aleksnadra Vučića i bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera o geopolitičkim pitanjima i bombardovanju Srbije.

Vučić je na pitanje direktora Ringiera Marka Valdera kakva su njegova sjećanja na period bombardovanja, rekao da je to svakako bila loša odluka i poručio da moramo da oprostimo, ali da ne možemo da zaboravimo.

“Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo. Moramo da kreiramo ekonomski uspešnu zemlju. Želimo svi da vidimo napredak, a i vi Mark znate da brojke pokazuju da ekonomski odlicno napredujemo”, kazao je srpski predsjednik, prenosi Blic.

Na pitanje za bivšeg njemačkog kancelara da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i šta ih je navelo na tu akciju protiv Srbije, Šreder je rekao da je to bilo vrlo emitivna odluka.

“Prvo je bila donijeta odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu. Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cijele situacije na Kosovu”, rekao je Šreder.

Dobeli je najavljujući ovaj razgovor rekao da učestvuju “tri geopolitička mastermajnda” – Vučića, Šredera i direktor Ringiera Marka Valder.

Organizator konferencije WORLD MINDS je rekao da ne treba zaboraviti da su prije 20 godina Beograd i Srbija bombardovani i da je to imalo veliki uticaj na zemlju.

Takođe, zemlja se nalazi između Istoka i Zapada i da je zato jako teško njom upravljati, dodao je on.

“Ali, srpska vlada je stupila u kontakt sa nama i mi smo se zaljubili u Srbiju i Beograd”, rekao je Dobeli najavljujući razgovor o geopolitici, uz jedan zabavan klip.

Inače, zvanični program je počeo emitovanjem kratkog animiranog filma Ma”agalim, nakon čega je osnivač organizacije “World minds” Dobeli pozdravio publiku na srpskom.

Zahvalio je na gostoprimstvu, uz opasku da je “toliko srpskog naučio za sada”, i zaslužio aplauz prisutnih.

tanjug

Prnjavor: Srednjoškolsko obrazovanje završilo 238 učenika

Previous article

Austrijska policija: Majka i kćerke umrle od gladi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan