BalkanNovosti

Vučić: Slobodan Milošević napravio dvije neoprostive greške

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je Slobodan Milošević napravio dvije neoprostive greške, koje se tiču uvođenja zemlje u vojni sukob i ubistava sa političkom pozadinom.

20160419090240_365722

“Narod se ne sme tome izlagati, ne sme se ulaziti u sukobe bez cilja i strategije i izađeš poražen. A drugo, ne mogu njega direktno da okrivim, niti da se mešam u odluke suda, ali mislim da je uvek loše kad imate ubistva sa političkom pozadinom”, rekao je Vučić sinoć na TV Pink. On je rekao da je Milošević bio ozbiljan državnik i da su mu namere – da sačuva srpski narod – bile bolje od rezultata, koji je bio loš: “Gleda se samo semafor i konačan rezultat, a Srbija je izgubila sa 0:3”, poslužio se metaforom, prenosi Tanjug.

Na komentar novinara da ispada da krivi Miloševića što je izgubio ratove, a ne zato što ih je poveo, Vučić kaže: “Ne mislim da je bio jedini krivac za povedene ratove. U svakom slučaju, pogrešno je je bilo ratovati, on je morao tada da bude pametniji, jer je vodio državu”. “Ja danas vodim vladu Srbije i znam da tako nešto ne smem da uradim…

Ja ne želim da Srbija bude evropski gubavac, jer na kraju polažete račune narodu”, rekao je i dodao da će o svemu sud dati istorija, a da on neće “da ponovo obesi Miloševića”, ali “neće ni da učestvuje u hvalospevima”. Vučić nije osporio opasku novinara da je Milošević počinio i svojevrstan ekonomski zločin, ali je ocijenio da je “makar na silu, sačuvao supstancu kompanija”.

agencije

Eklston: Putin gubi vrijeme u Rusiji — treba da upravlja cijelom Evropom

Previous article

Boja vaše mokraće će pokazati od čega ste bolesni, ako je baš tamna, može da bude opasno

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan