BalkanNovosti

Vučić: Svi trebamo da “spustimo loptu” i da se odgovorno ponašamo

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa visokom delegacijom iz Prištine, a uz podršku EU, dogovoreno da se nastavi serija dijaloga na visokom nivou i da se “spusti lopta” u izjavama zvaničnika.

Aleksandar Vučić je u izjavi novinarima, poslije razgovora na kojem su učestvovali i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski premijer i predsjednik Isa Mustafa i Hašim Tači, rekao da je razgovor bio izrazito težak i da su određene stvari postignute kroz otvoren razgovor o stvarima u kojima su stavovi izrazito suprotni.

““Uspjeli smo, uz podršku EU, da dogovorimo nastavak dijaloga, seriju dijaloga na visokom nivou u narednom periodu. Dogovor je takav i da svi spustimo loptu i da pokušamo da se odgovorno ponašamo i da ili o tome ne govorimo ili da govorimo na ozbiljniji način, ne govoreći ništa loše o drugoj strani”, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da će, kada je riječ o Beogradu, lično zamoliti svakog ministra i državnog funkcionera da se tako ponaša i dodao da vjeruje da će Beograd svoju reč da održi.

“To je važno jer ljudi obično potcjenjuju naš dijalog, a ja sam siguran da sutra ili dan poslije toga teško da će moći da se dogode neke teške stvari, kakve su se dešavale prethodnih dana i nedjelja, koje smo mi na sasvim različite načine vidjeli”, rekao je Vučić.

Naveo je da vjeruje da je takvo ponašanje dobro za našu budućnost, jer bez razgovora, kako je rekao, idemo u ćorsokak i u sve veće probleme.

“Ovo je bio dobar korak. Uvijek sam govorio da su razgovori ljekoviti i da mnogo znače, čak i kada ne donesete neki novi sporazum ili sprovođenje sprorazuma. I takav razgovor je dobar, jer time štitimo ljude na terenu, bilo da su Srbi ili Albanci”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je konstatovao da to pokazuje i da smo u stanju da razumijemo štetu koju jedni drugima možemo da nanesemo i koja je nepotrebna.

“Vjerujem da možemo na svaki način u budućnosti to da izbjegnemo”, zaključio je premijer.

Po drva u šumu da zagriju učionicu

Previous article

Koncert grupe Lexington 14. februara u Banjaluci

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan