BalkanNovosti

Vučić: Zabranjena sva okupljanja u Hrtkovcima!

0

“Pred Srbijom je odlučujući, svakako težak period kad je riječ o Kosovu i Metohiji i očekujem pritiske”, ocijenio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Naveo je da je država zabranila sva okupljanja u Hrtkovcima u nedelju 6. maja i dodao da Srbija neće u prošlost već u budućnost.

Predsjednik Srbije je i ukazao da mnogi u svijetu kao kompromis za KiM vide samo ono što je njihova volja i odluka.

Rekao je da ostaje da se vidi šta će strani partneri i akteri imati da ponude Srbiji i njenim građanima po tom pitanju, “pa ćemo onda mi donositi odluke, svakako samostalno,” istakao je, kao i do sada.

“Naše je da učinimo sve i učinićemo, da zaštitimo naše vitalne nacionalne interese”, rekao je Vučić i dodao:”A da li ćemo biti mnogo srećni s tim, bojim se da nećemo.”

Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima

Predsjednik Srbije je rekao i da u Hrtkovcima u nedelju 6. maja neće biti nikakvih skupova i dodao da je država zabranila sva okupljanja tog dana.

“Država je zabranila sve skupove u Hrtkovcima. Srbija neće u prošlost, već u budućnost. Srbija neće dozvoliti uznemiravanje stanovništva u bilo kojem mjestu u našoj zemlji”, dodao je predsjednik.

“Srbija garantuje mir, bezbijednost i stabilnost. Nikakvih nemira, sukoba i skupova neće biti u Hrtkovcima”, rekao je Vučić.

On je zamolio sve političke stranke koje su za taj dan najavile okupljanja u Hrtkovcima da razumijju odluku države, jer država, kaže, ima pravo da zabrani okupljanja kada postoji mogućnost značajnijeg ugrožavanja javnog reda i mira.

Kako je rekao, mještane Hrtkovaca više zanima otvaranje fabrika u Rumi.

(RTS)

Iz kamiona ispadao novac, policija traži da građani vrate što su pokupili

Previous article

Otvorila se rupa u zemlji dužine dva fudbalska terena

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan