Novosti

Vulin: Bila je čast, Vojska je jača nakon završetka mog služenja

0BEOGRAD – Aleksandar Vulin, koji je u protekle četiri godine obavljao funkciju ministra odbrane, zahvalio je danas svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na godinama zajedničke službe vojsci, državi i narodu uz poruku da bila čast obavljati taj posao.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vulin je naveo da je zahvalan svakom pripadniku posebno i posebno vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću na prilici da učestvuje u obnovi i jačanju srpske vojske.

“Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu, a nema slobodne Srbije bez jake vojske, slobodne od naređenja i odluka stranaca”, naveo je Vulin.

Dodaje da su se zajedno borili i izborili da odluke o vojsci donosi samo Srbija, kao i da su izborili za pravo da brinu o Republici Srpskoj i svim Srbima gdje god da žive.

Odato je dužno poštovanje ratnim komandantima, kaže Vulin i dodaje da je odbijeno da se Srbija odriče i stidi svojih heroja.

“Zahvaljujući vašoj upornosti i tvrdoglavosti, zahvaljujući ličnom angažovanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, vojska, koju s ponosom pozdravljam, nakon završetka mog služenja je jača, opremljenija, obučenija i zadovoljnija nego što je bila”, poručio je.

Vulin je zaključio da su nakon godina zapuštanja Vojske, došle godine rasta i obnove na ponos države i naroda.

Vulin je predložen za novog ministra unutrašnjih poslova u narednoj vladi, koja bi danas trebalo da položi zakletvu u parlamentu.U Srpskoj prijavljeno 14 smrtnih slučajeva i 630 novozaraženih

Previous article

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 3. novembar

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti