Novosti

Zabranjeno psovanje u Rusiji

0

U Rusiji je danas stupila na snagu zabrana korištenja psovki u filmovima, pozorišnim komadima i knjigama, u skladu sa zakonom koji je usvojen u maju ove godine, čija je suština „zaštita i razvoj ruske lingvističke kulture“, saopšteno je iz Kremlja.


zabranjeno-psovanje

Filmovi koji sadrže psovke i nepristojno izražavanje biće zabranjeni, a knjige sa sličnim sadržajem moraće se prodavati u zapečaćenim pakovanjima na kojima će biti odgovarajuće upozorenje.

Pozorišta neće moći da prikazuju predstave sa psovkama, a kazna za nepoštivanje ovih propisa je 50.000 rubalja /1.500 dolara/ za svaki pojedinačan prekršaj.

Ruski mediji javili su da će policija uz pomoć posebnog softvera „sver-bot“ /swear-bot/ vrijednog 25 miliona rubalja /oko 730.000 dolara/ tragati za psovkama na internetu, ali i manuelno.

Očekuje se da će to biti problem za sistem, jer su Rusi poznati kao veoma kreativni i inventivni kada je riječ o psovkama.

U ruskom rječniku psovki postoji 1.200 različitih izraza samo za muški polni organ.

Restrikcija za psovke i nepristojno izražavanje odnosiće se i na blogere i nedržavne medije. Izvor: srnaPOČINJE VIJEK NANOCELULOZE

Previous article

Zašto svi sajtovi koriste plavu boju?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti