MagazinSvijet poznatih

Zašto Ronaldova djeca nemaju mamu?

0

Bilo da mislite kako je Kristiano Ronaldo najbolji fudbaler svih vremena ili ne, on nikako nije samo sportska legenda, već globalni brend. Fudbaler koji sam sebe naziva CR7 (po inicijalima i broju na dresu), povećava svoje bogatstvo promocijom na Instagramu, gdje ga prati 106 miliona ljudi. Nerijetko te fotografije prikazuju komičnu i narcisoidnu stranu zvijezde koja pozira, a u njegovoj su pratnji često i najpoznatije mlade ljepotice. Ipak, u slici poznatog bogatog fudbalera sa prelijepim djevojkama pojavljuju se i djeca. Osim što je nedavno postao otac blizanaca, djevojčice Eve i sina Matea, on je prije šest godina postao i otac Kristijana juniora.

Misterija Ronalda – otkud mu deca?

Postoje bezbrojne spekulacije o tome zašto je 32-godišnji Ronaldo i dalje neženja, tračevi o njegovoj navodnoj homoseksualnoj orijentaciji (uprkos svim glamuroznim ženama s kojima je viđen) te zašto fudbaler nije objavio identitet majke njegovih blizanaca? Niko ne zna tačno kada i gdje su rođeni, piše Daily Mail. Slična intriga i dalje okružuje rođenje Kristijana Juniora, a očigledno je kako je Ronaldo otac svoje velike porodice koja funkcioniše bez majke. Osim njega, koji je zauzet treninzima, reklamnim kampanjama i fotografisanjem, djecu očigledno odgaja njegova majka Dolores, sestre Alma i Lilijana i čitava vojska dadilja.

Vještačka oplodnja i surogat majke recept za savršenu djecu?
Kristijano je prvo šokirao javnost kad je u 26. godini objavio da je postao otac, samo kratko objasnivši da su sva roditeljska prava prebačena na njega te da majka neće imati nikakav kontakt s djetetom.
Kasnije je Ronaldova majka otkrila da je sama po njega otišla u privatnu bolnicu na Floridi, a zatim ga odvela u Španiju (što danas ispada laž jer u njegovoj krštenici piše kako je rođen u istoj bolnici gdje su nedavno rođeni i njegova braća blizanci). Da li ga je rodila surogat majka ili je Kristijano rezultat afere na jednu noć, do danas ostaje nepoznato. Ronaldo nije nikakav čarobnjak, već muškarac s puno novca koji je spreman dati za svoj cilj. Tako je javnosti postalo poznato da koristi usluge surogat majki, odnosno da pronalazi žene koje su spremne na vještačku oplodnju, porođaj i potom odricanje od djeteta – naravno sve uz bogatu naknadu.
Ovog puta, nakon rođenja blizanaca, britanski mediji su istražili slučaj i otkrili da su blizanci začeti u laboratoriju u Los Anđelesu, a dio dokumenata je dostupan javnosti. U njemu je jasno vidljivo kako je bilo riječi o surogat trudnoći, pa se ime majke ne vidi. Djeca su rođena u kalifornijskoj La Mesi, u blizini granice s Meksikom, prije tri nedelje, Eva u 9.07, a njen brat minutu kasnije, piše u matičnoj knjizi rođenih. Time je riješen makar dio misterije – javnost je nagađala kako blizanci uopšte to nisu, odnosno da ih nisu rodile iste majke, a list rođenja je potpisala dežurni ginekolog, dr. Marija Kastiljo.
Zašto najpoželjniji neženja svijeta to radi?
Vodeća američka pravnica u području surogat roditeljstva, Stefani Kabaljero, smatra kako je Ronaldo sigurno biološki otac te djece, a pretpostavlja kako sva njegova deca dolaze iz “serije embriona”. Surogatske klinike rutinski oplođuju nekoliko jajašca istovremeno, zamrzavaju ih i čuvaju godinama, u slučaju da klijent poželi još djece. Kabaljero otkriva kako je tačno Ronaldo mogao doći do troje dece.

Prvi korak je odabrati jednu od mnogobrojnih agencija u Kaliforniji, gdje je surogatstvo postalo industrija vrijedna milijarde dolara, jer su tamošnji zakoni naklonjeni potencijalnim roditeljima. Tako roditelji mogu postati i samci, parovi bilo koje orijentacije i slično. U Portugalu su surogat dogovori zabranjeni zakonom, posebno jer je Ronaldo “samac”.On djecu ne dobija, već kreira

“Nijedan portugalski sud ne bi priznao nikakav dogovor između Kristijana i alternativne majke, pa bi takav dogovor bio proglašen nevažećim”, ističe Kabaljero. U Kaliforniji, agenciji se samo plati 150 hiljada evra za blizance, od čega 40 hiljada evra ide majci. Ronaldo je mogao da odabere donorku jajašca (koja obično prima oko 7000 evra) između stotine žena čije su fotografije i podaci iz biografija navedeni na internet stranici agencije. Budući da je jasno kako je Ronaldo htio djecu na svoju “sliku i priliku”, ili kako je jednom izjavio “koji će nositi njegove fudbalske gene”, odabrao je slične, sportske tipove žena koje su Latinoamerikanke.

S obzirom na to da mu djeca liče, očigledno je njegova sperma drugi dio jednačine. U Kaliforniji se druga žena bira da nosi oplođeno jajašce (najčešće kako se ne bi stvarala emocionalna povezanost između nje i djeteta koja bi otežala stvari nakon rođenja). Sve se to reguliše i ugovorom koji se prije trudnoće potpisuje, a prema njemu se žene odriču svih prava. To bi moglo da objasni zašto je Ronaldova sestra Katja navodno primjetila da djeca imaju dvije majke, koje su navodno i Meksikanke. Nakon rođenja, sređuju se dokumenta i pasoši, zbog čega su blizanci i uspjeli da stignu u Španiju te tri nedjelje, a opet ih je dovela fudbalerova majka, jer je on igrao za državnu reprezentaciju Portugala protiv Rusije.

Majke vjerovatno ni ne znaju kome su rodile djecu

Prema strogim uslovima diskrecije i prava na privatnost, ženama koje su donirale jajašca kao i onima koje su iznijele trudnoću do kraja, najčešće se ni ne kaže gdje su deca “završila”. Međutim, zašto Ronaldo nije jednostavno imao djecu sa svojim djevojkama, recimo sa Irinom Šajk s kojom je pet godina bio u ljubavnoj vezi? Ako je istina da je njegova sadašnja devojka Georgina trudna (na to se sumnja zbog objave fotografije na kojoj joj se nazire trbuščić, a inače je izrazito vitka), onda su njegove odluke još bizarnije. Lokalni sveštenik Žoao Rodriges iz njegove zemlje usudio se otvoreno da kritikuje Ronalda, govoreći da “s tim što radi ide protiv Boga i uskraćuje djeci pravo na jednog roditelja”.

Za sve je krivo problematično djetinjstvo?

Neki Ronaldovi stari prijatelji i komšije sugerišu kako je njegova odluka da sam odgaja decu podstaknuta traumama iz djetinjstva. On je kao najmlađi od četvoro djece odrastao u siromaštvu, živeći u kući sa zidovima punim azbesta. Njegov otac je postao težak alkoholičar nakon što se vratio iz rata u Africi, a njegova majka je, u strahu da neće imati dovoljno novca da se brine za još jedno dijete, navodno popila napitak koji je trebao da izazove pobačaj Ronalda dok je bio u stomaku. Njegova majka je progovorila i o griži savjesti koju je imala kada ga je sa samo 12 godina poslala samog u Lisabon da igra fudbal. Neke od drugih teorija zašto želi da bude jedini roditelj djeci govore kako je to ultimativni dokaz njegove narcisoidnosti i jedino želi da bude odgovoran za njihov uspjeh, druge kažu kako svoje djevojke nikad ne bi želio da “poružni trudnoćom”, a treći pak da je zaista gej koji to pokušava da sakrije na sve moguće načine. (Express.hr)

 

 

Tačka ključanja u Banjaluci, osvježenje za vikend

Previous article

Gornja Šnjegotina traga za Milenkom Pijetlovićem /VIDEO/

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin