NovostiSvijet

ZDRAVSTVENI SISTEM POSUSTAJE U Brazilu rekordan dnevni broj preminulih od posljedica korone

0
epa08523580 Maria Paula Moraes today hugs her 82-year-old father through a 'hug curtain', in the city of Sao Paulo, Brazil, 02 July 2020. Hug Curtains became a valid alternative for social distancing measures, during the advance of the coronavirus pandemic in Brazil. Today, despite the advance of the coronavirus pandemic in Brazil, people were able to approach again through a 'hug curtain'. More than a hundred days have passed since Maria Paula Moraes last hugged her father. EPA-EFE/Sebastiao Moreira

U Brazilu je u petak preminulo 3.650 osoba od posljedica kovida-19, što je rekordni dnevni broj smrtnih slučajeva, a zdravstveni sistem u zemlji sve više posustaje dok se novi slučajevi infekcije iz dana u dan uvećavaju, javlja ”Gardijan”.

Britanski list navodi da su ovi podaci pokrenuli nove pozive na parlamentarnu raspravu o tome kako se vlasti odnose prema zdravstvenoj krizi u zemlji, a traži se i ostavka brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koji se protivio mjerama protiv korona virusa i nazvao kovid 19 ”malim gripom”.

Ukupan broj preminulih od kovid-19 u Brazilu prešao je 307.000, što je najviše poslije SAD, gdje je umrlo gotovo 550.000 ljudi.

”Gardijan” piše da dok epidemija u SAD usporava zbog masovne kampanje vakcinacije, brazilska kriza postaje sve složenija, a neka predviđanja pokazuju da će skoro 60.000 života biti izgubljeno samo u martu, ubjedljivo najgorem mjesecu za Brazil od početka pandemije.

tanjugNastavlja se potraga za nestalim dječakom, uključuju se dronovi i helikopter

Previous article

Ispiti teži u doba korone

Next article

You may also like

More in Novosti