ITMagazin

Želite da vam baterija na Android traje duže? Aktivirajte ovu opciju!

0

Ne samo da produžava trajanje baterije, već bolje utiče i na oči

Kada je Android 9.0 Pie objavljen 2018. godine, Google je ukazao na to da rad sa telefonom u “tamnijem” modu produžava vek trajanja baterije.  Izlaskom Androida 10 u 2019, Google je  omogućio “tamnu temu” (dark mode) i alate programerima da integrišu ovu opciju u svoje aplikacije.

Zašto? Zato što sav beli, prazan prostor na displeju vašeg telefona zahteva više energije i dodatno troši bateriju. Ukoliko uključite crnu pozadinu, time ćete štedeti energiju baterije.

Takođe, korišćenje crne pozadine ima i potencijalno zdravstvene koristi jer neka istraživanja ukazuju na to da ovaj režim rada omogućava manje naprezanje očiju, posebno kada je u okruženju slabo osvetljenje, navodi Cnet.

Zato podsećamo na ovu opciju sve koji je do sada nisu probali.

Postupak se može razlikovati u zavisnosti od uređaja koji koristite. Ipak reč je o osnovnim koracima koje treba da uradite, te ne bi trebalo da bude teško:

– Otvorite opciju Podešavanje (Settings)
– Odaberite Ekran (Display)
– Pronađite opciju Dark theme i pomerite prekidač na poziciju Uključeno (On).

I to je to!

telefon

Foto: Printscreen Youtube / YugaTech

Ukoliko imate problem da pronađete ovu opciju, koristite pretragu na svom telefonu ukucavajući neki od ovih pojmova: Dark themeDark mode ili Night theme.

Nakon što ste ovu opciju aktivirali pozadina će se promeniti iz bele u crnu boju.

U ovom modu, sistemske i neke druge aplikacije, kao što su Gmail ili Messages, koje su ažurirane da podržavaju Dark mode, automatski će promeniti svoj izgled na osnovu novih postavki sistema. Neke aplikacije to neće uraditi automatski, već će ponuditi opciju da odaberete da li želite ovu opciju ili ne.

(Telegraf.rs/T.T.)Zvijezde u prvom redu revije u Londonu: Viktorija postrojila sve Bekamove uz Anu Vintur

Previous article

Pljačkaš napao starca, pogledajte kako se djedica odbranio

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in IT