Novosti

Zeljković: Moguće uvođenje restriktivnijih mjera

0BANJALUKADirektor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković najavio je moguće uvođenje restriktivnijih mjera u Srpskoj koje će ići u pravcu određenog zatvaranja kako bi se smanjili kontakti među građanima i na taj način spriječilo širenje virusa.

“Riječ je o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih poslovnih subjekata kao što su frizerski saloni, kao i drugih privrednih subjekata koji imaju uslužnu djelatnost sa ograničenim radnim vremenom”, rekao je Zeljković.

On je naveo da zadnji korak predstavlja zatvaranje, te podsjetio da je Institut već predložio određene restriktivnije mjere Republičkom štabu na jučerašnjoj sjednici.

Zeljković je rekao da je moguća i zabrana sportskih profesionalnih takmičenja i procesa treninga.

Prema njegovim riječima, moguće su i mjere u školstvu.

“Sve će zavisiti od dana do dana, ali je moguće da će se ići na onlajn nastavu u visokoškolskim ustanovama, srednjim i osnovnim školama. Takođe i zatvaranje predškolskih ustanova”, rekao je Zeljković.

On je napomenuo da je prije svega potrebna lična odgovornost.

 “Potrebno je pojačati i svakodnevnu kontrolu epidemioloških mjera”, rekao je Zeljković za RTRS.,

Republički štab za vanredne situacije zasijedaće sutra sa početkom u 11h.Sandale koje će postati najpopularnija obuća proljeća i ljeta

Previous article

Ugažen snijeg na kolovozu u višim krajevima

Next article

You may also like

More in Novosti