NovostiRS/BiHTema dana

“ŽIVA JE SRAMOTA IĆI TAMO” Dodik uoči susreta Predsjedništva BiH sa Vučićem i Erdoganom

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da Predsjedništvo BiH ne ide sa jedinstvenim stavom u Beograd na sutrašnji trilateralni sastanak sa Srbijom i Turskom.

On je u intervjuu za FTV istaknuo da BiH nije učinila napredak, poput potpisivanja međudržavnih ugovora sa Srbijom i Turskom.

– Ništa nije urađeno. Ovo je sramota! Vjerovao sam da postoji saglasnost u Predsjedništvu da konačno riješimo problem trase auto-puta Beograd-Sarajevo. Zalagao sam se za tu priču. Ali, ništa nije urađeno, živa je sramota ići tamo. U Predsjedništvu BiH ne postoji ni stav zašto je situacija takva – rekao je Dodik

On je upitao “ako se ponudi zajednička izjava šta ćemo u njoj napisati”. Kažeda je uvjeren i da će predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan sutra pitati članove Predsjedništva BiH o turskim državljanima u BiH koje vlasti Turske sumnjiče za pripadnost Feto organizaciji, koju u toj zemlji smatraju terorističkom.

– Gulenovci su problem. Turski predsjednik će pitati za to. To su turski državljani. Ako Turska traži svog državljana, a on nema dvojno državljanstvo, zašto ga držati u BiH – upitao je Dodik, piše Klix.

klix

EKSPERTIZA SUĐENJA Zvezda oštećena za penal i isključenje

Previous article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti