BalkanNovosti

Živković: Vučić bivši premijer; SNS traži ostavku Živkovića

0

Tokom rasprave u pojedinostima o predloženom rebalansu budžeta, Živković je rekao da bi usvajanjem predloženog amandana poslanika NS bili stvoreni uslovi da se ne smanjuju penzije u ovoj godini i ukupna masa penzija bila bi ista, kako je predviđeno budžetom.

“Time bi se zaštitilo i 600.000 penzionera koji nisu milošću božijom i bivšeg predsednika vlade Vučića zaštićeni od smanjivanja penzija“, rekao je Živković.

Zamenik šefa poslanika SNS Aleksandar Martinović najpre je upuzorio Živkovića da nije tačno da su vlada i njen predsednik u ostvaci, a zatim najavio da će njegov stranački kolega i šef Administrativnog odbora Zoran Babić koliko sutra zakazati sednicu tog skupštinskog tela na kojoj će biti konstatovana ostavka jednog poslanika.

Zatim je i Babić precizirao da je sednicu Adminsitrativnog odbora već zakazao za sutra, da će pisarnica i danas, iako je nedelja, raditi puno radno vreme i da će Živković, “ukoliko ima poslaničke čestitotsti, podneti ostavku“.

“Živković ima vremena do sutra ujutru do pola 11, kada je zakazan Administrativni odbor da podnese ostavku, želimo da takvu ostavku prihvatimo“, rekao je Babić.

Tokom načelne rasrpave o predlogu rebalansa budžeta u petak, Živković je rekao da je brat premijera Vučića, Andrej, vlasnik jedne privatne firme, što je Vučić negirao i poslaniku NS ponudio ostavku ukoliko dokaže da je to tačno.

U suprotnom, dodao je Vučić, od Živkovića očekuje da i on isto podnese ostavku na posalničku funkciju i javno se izvini porodici Vučić.

“Ili ja ili vi gospodine Živkoviću”, poručio je tada premijer Živkovića i dodao da se ne mogu bez posledica iznositi ta i druge laži i uvrede na račun njega i članova njegove porodice.

Završeno prebrojavanje glasova: Dodik predsjednik RS u naredne četiri godine

Previous article

VODOVOD PRNJAVOR: Kvar na cjevovodu otklonjen, neće biti prekida u isporuci vode

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan