Spor oko žene mogući uzrok pucnjave u Beču, ranjeni bh. državljani su braća

U pucnjavi u Floridusgasse povrijeđena su tri brata od 22, 26 i 27 godina te jedan 23-godišnjak. Prema informacijama policije, osumnjičena su i tri brata u dobi od 22, 25 i 28 godina, kao i njihov 54-godišnji otac.

Prema prvim istragama, do pucnjave je došlo zbog dugogodišnjih razlika između dvije porodice. Rečeno je da se radilo o sukobu zbog žene, rekao je policijski portparol Markus Dittrich. O svađi između dvije porodicee navodno se ranije raspravljalo na društvenim mrežama.

Dvojica osumnjičenih već su u prošlosti imali sukobe sa zakonom. Između ostalog postojale su prijave za tjelesne ozljede, krivotvorenje dokumenata… Protiv najstarijeg osumnjičenog 54-godišnjeg oca, koji je ispitan u nedjelju ujutro, takođe je izrečena mjera zabrane oružja.

Policija je zaplijenila jedno od korištenih vatrenih oružja, a koje nije službeno registrovano. Potraga za drugim oružjem još uvijek je otvorena.

Razmjena vatre dovela je do opsežne policijske operacije. Između ostalih, bile su uključene specijalne jedinice Cobra i WEGA. Mjesto zločina bilo je ograđeno velikom površinom.

kroaktiv.at